Kepo kotlovi

Kepo kotlovi na pelet su napravljeni sa puno pažnje i iskustva, uz vrhunski kvalitet izrade, sa odličnom završnom obradom i dosta novih tehničkih detalja, koji će Vam omogućiti bolji komfor u eksploataciji

kepo kotlovi

Kepo u ponudi ima četiri modela kotlova različite snage (15kW, 20kW, 25kW i 35kW). Svaki model ima dve varijante: AC (sa automatskim čišćenjem gorionika) i MC (sa ručnim čišćenjem gorionika). Modeli se, osim po načinu čišćenja gorionika, ne razlikuju u ostalim tehničkim rešenjima.

Karakteristike i prednosti KEPO kotlova na pelet

 • povećan stepen iskorišćenja energije
 • praktičan i brz servis kotlova
 • dobra izolacija vrata, poklopca za izmenjivače toplote i vodenog dela kotla
 • vrlo jednostavno čišćenje kompletnih izmenjivača toplote unutar kotla, jednim potezom ruke
 • veliki gabariti spremnika za pepeo
 • veliki spremnik za pelet uz mogućnost dogradnje dodatnog spremnika za pelet
 • kvalitetan gorionik sa dobrim sagorevanjem
 • automatsko čišćenje gorionika (samo kod modela serije AC)
 • kvalitetna i elegantna završna boja
 • štelujuća brava i vrata kotla
 • štelujući grejač za potpaljivanje peleta
 • masivni i pouzdaniji puž za ubacivanje peleta
 • WiFi konekcija za daljinsku kontrolu (opciona ugradnja)
 • dodatni spremnik za pelet BigTank, kapaciteta 225kg (opciona ugradnja)

Proveren kvalitet kotlova

Naši kotlovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i predstavljaju efikasan, ekonomičan, ekološki i komforan način zagrevanja Vašeg životnog ili poslovnog prostora.

U Kepo kotlove se ugrađuje kotlovski lim od 3mm do 5mm debljine, u kvalitetu P265GH. Delovi kotla izloženi visokim temperaturama imaju debljinu 5mm.

Izmenjivači toplote su bešavne kotlovske cevi u kvalitetu P265GH, a za izolaciju unutar kotla se koriste vermikulit od 40 do 50mm debljine. Presovana kamena vuna debljine od 20 do 60mm se koristi za spoljnu izolaciju kotla. Za čišćenje izmenjivača toplote se ugrađuju prohromske opruge debljine 3mm.

Na osnovu ovih elemenata i zahvaljujući odličnim konstrukcijskim rešenjima, dobili smo CE sertifikat koji potvrđuje usklađenost naših proizvoda sa evropskom regulativom i omogućuje prisustvo naših proizvoda, kako na domaćem tako i na evropskom tržištu.

Visok nivo energetske efikasnosti

Kepo kotlovi se odlikuju visokim stepenom iskorišćenja energije od 91%. Za ove rezultate su zaslužna konstrukciona rešenja kotla, dobro sagorevanje i odlična izolacija.

U zavisnosti od zadatih parametara, Kepo kotlovi funkcionišu potpuno automatski, što znači da možete programirati sedmodnevni režim njihovog rada: kada da se upale, kada da se ugase i koju temperaturu da održavaju u zadatom periodu.

Pored ugrađene automatike kotla, možete dograditi i sobni termostat koji Vam dodatno povećava komfor u eksploataciji i pravi uštedu u potrošnji peleta.

Savremena tehnologija izrade

Pratimo najnovije svetske trendove i trudimo se da primenom inovacija iz oblasti grejanja neprestano podižemo nivo kvaliteta naših proizvoda. Želimo da našim kupcima pružimo savremen proizvod koji zadovoljava njihove potrebe za grejanjem, uz maksimalan komfor i racionalnu potrošnju energenta.

Oprema za proizvodnju Kepo kotlova je najsavremenija u svetu metalske industrije – od CNC mašina za sečenje i savijanje lima, do najsavremenijih aparata za zavarivanje.

Pored CE sertifikata koji potvrđuje kvalitet proizvoda, u proizvodnji je implementiran ISO 9001 standard, čime je zaokružen kompletan proces proizvodnje.

Kepo kotlovi su u potpunosti domaći proizvod, dok se prateće elektro komponente uvoze iz Italije, Švajcarske i Velike Britanije.

WiFi uređaj i funkcije

Kepo wifiWiFi modul se koristi za bežičnu komunikaciju korisnika sa kotlom, putem android aplikacije i WiFi konekcije. Potrebno je samo da korisnik u svom stambenom prostoru ima WiFi ruter i da koristi neki od Android mobilnih telefona.

Povezivanje modula je jako jednostavno i vezuje se direktno na elektroniku kotla. Smernice za instaliranje i povezivanje korisnikovog WiFi rutera sa modulom za bežičnu komunikaciju se nalaze u Uputstvu za upotrebu i korišćenje koje korisnik dobija uz uređaj.

Nakon povezivanja modula na kotao, potrebno je, sa Google Play Store, na mobilni telefon “skinuti” aplikaciju “KEPO”. Ulaskom u ovu aplikaciju nakon njenog instaliranja na telefon, unose se podaci USER NAME i PASWORD, koji se nalaze u uputstvu za upotrebu WiFi modula.

Putem ove aplikacije korisnik ima mogućnost upravljanja sledećim funkcijama kotla:

 • paljenje i gašenje kotla
 • podešavanje jačine (snage) rada kotla 1-5
 • provera svih potencijalnih alarma na kotlu
 • provera trenutnog statusa kotla, tj. režima rada u kome se trenutno nalazi (ON/OFF, trenutna temperatura vode, Cleaning Final)

Za sve dodatne informacije o proizvodu možete se obratiti tehničkoj službi firme Kepo doo.

Dodatni spremnik za pelet BigTank

Kao opciju, nudimo ugradnju dodatnog spremnika za pelet velikog kapaciteta (225kg). Osobenost ovog spremnika je maksimalna iskorišćenost gabarita, što, uz integralni spremnik u svakom našem modelu, daje veliku autonomiju u radu. Ugradnja je moguća u sve modele Kepo kotlova na pelet.

Dugotrajnost kotlova i opreme

Kupovinom i ugradnjom Kepo kotla rešavate pitanje grejanja na duži vremenski period. S obzirom na to da su kotlovi na pelet na našem tržištu relativno mlad proizvod, još uvek nemamo podatke sa terena o njihovoj dugovečnosti. Ipak postoje očekivanja da će imati znatno duži vek trajanja u odnosu na radni vek klasičnog kotla na čvrsto gorivo.

Ako je prosečan vek trajanja klasičnih kotlova na čvrsto gorivo (sa debljinom lima od 4mm, uz nekontrolisano sagorevanje i dosta kondenzacije i kiselina koja nastaju od vlažnog drveta i uglja) oko 10 godina, očekuje se da kotao na pelet sa debljinom lima od 5mm i kontrolisanim sagorevanjem, uz pelet vlažnosti oko 7%, ima dosta duži vek trajanja.

Ugradnjom mešnog ventila sa termoregulacijom se znatno povećava radni vek kotla. Njegova uloga je da kondenzaciju svede na minimum, čime se neutrališe svaka mogućnost za prerano propadanje kotlovskog lima.

Mešni ventil je ujedno i uslov za garanciju od 5 godina na vodene delove kotla, dok je garancija na elektro uređaje 2 godine.

Standardna grancija na proizvod je 2 godine na vodene i elektro komponente.

Obezbeđen servis

Servis kotla radi isključivo ovlašćeni Kepo serviser, kako bi garancija na proizvod bila važeća. Usluga prvog i svakog sledećeg servisa nije uračunata u cenu kotla i njegove troškove snosi kupac.

Prvi servis podrazumeva:

 • proveru da li je kotao pravilno povezan i da li zadovoljava sve uslove za ispravno funkcionisanje
 • štelovanje i puštanje kotla u rad
 • obuku korisnika za pravilno rukovanje i održavanje

Veliki servis kotla je poželjno uraditi jednom godišnje, da bi se osiguralo maksimalno iskorišćenje energije i obezbedilo ispravno funkcionisanje sistema. Na taj način osiguravate pravilan rad proizvoda u narednoj sezoni.

Neophodno je da prvi veliki servis uradi lice koje je ovlašćeno od strane firme Kepo. Serviser će Vas obučiti kako se radi veliki servis, tako da kasnije i sami možete to da radite, ukoliko imate uslove za to. U slučaju da ne želite tu obavezu, svake godine Kepo serviseri rade uslugu generalnog čišćenja kotlova u periodu od juna do avgusta.

Zašto treba da se opredelite za grejanje na pelet?

Kotlovi na pelet su naša budućnost u pogledu grejanja, pogotovo što koriste drvnu masu kao najrasprostranjeniju sirovinu u vidu goriva na našim prostorima. Preradom drveta dobija se pelet, po čovekovu okolinu neškodljiv, presovani gorivni materijal u obliku malih cilindara prečnika 6mm.

Kotao na pelet Vam pruža daleko veći komfor pri grejanju, u poređenju sa klasičnim kotlovima na čvrsto gorivo:

 • Nema potrebe za gomilanjem ogreva za celu sezonu, već ga kupujete po potrebi u bilo koje doba godine
 • Minimalna količina pepela. Na potrošenih 3 tone peleta A1 kvaliteta, ostaje Vam do 30kg pepela, što je neuporedivo manje i samim tim lakše za odlaganje i čišćenje
 • Daleko manji prostor za skladištenje – ako ipak želite da kupite zalihe peleta za grejnu sezonu, biće Vam potrebno samo 3.6m² površine za 3 tone peleta
 • Isti trošak u eksploataciji – u samom startu je kotao na pelet skuplji od klasičnog kotla, ali tom razlikom u ceni kupujete neuporedivo veći komfor
 • Imate više slobodnog vremena – uz lako punjenje kotla i jednostavno programiranje i održavanje, imaćete daleko manje obaveza oko grejanja

Šta je sve potrebno da biste mogli da se grejete na pelet?

Da biste zaokružili investiciju, potrebni su Vam radijatori, radijatorski ventil i cevni razvod.
Nakon toga se možete prepustiti uživanju u novom načinu grejanja.

Ponuda meseca

ZAVOLITE ZIMU

hotcold

Vrući popusti za dugu i hladnu zimu
posebne pogodnosti za veće količine

Pozovite nas za više informacija!!!

peletline

peleti

Na prodaju bukov pelet BioEnergy Point - obezbedite ga na vreme

Prodavnica 1

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99

Prodavnica 2

PROKUPLjE

9. oktobar br. 33

tel: 027-326-661
mob: 064-642-66-51

Sedište firme

LESKOVAC

Rade Žunića bb
(Bojnički put)

tel: 016-234-360
fax: 016-234-361
mob: 064-642-66-99